heeft mijn kind autisme

Autisme vaststellen bij mijn kind

Je kind heeft mogelijk autisme (ASS). Je hebt jouw eerste zorgen over de ontwikkeling van je kind al besproken met een eerstelijns hulpverlener (bijvoorbeeld de huisarts). Deze hulpverlener heeft aangegeven dat het verstandig is om verder uit te zoeken of je kind een ontwikkelingsstoornis heeft, zoals autisme. Dit uitzoeken noemen we ook wel diagnostiek.

Wat is diagnostiek?

Met diagnostiek worden de sterkere en zwakkere ontwikkelkanten van je kind in kaart gebracht. Jij en je kind voeren gesprekken en er worden onderzoeken gedaan. Het doel is om uiteindelijk een behandelplan op maat te kunnen maken. Lees meer over het vaststellen van autisme bij je kind door onderzoek (diagnostiek).

Hoe verloopt het onderzoekstraject bij autisme?

Als je kind een onderzoekstraject in gaat, is het fijn om vooraf te weten wat jij en je kind kunnen verwachten. Welke stappen worden er genomen? En hoe lang duurt het traject? Lees hier meer over hoe het diagnostiektraject verloopt bij autisme.

Wat heeft mijn kind aan het ‘etiket’ autisme?

Als vastgesteld is dat je kind autisme heeft, kan dat helpen om passende hulp te krijgen. Thuis en ook op school. Dit kan je kind helpen in zijn/haar ontwikkeling. Het heeft dus niets te maken met het ‘geven van een etiket’. Maar alles met het helpen van je kind. Lees meer over wat jouw kind aan een diagnose autisme kan hebben.

deel: