Floorplay

Floorplay

FloorPlay is speltherapie voor jonge kinderen (0-7 jaar) bij wie de ontwikkeling niet verloopt zoals je verwacht. Het doel van deze therapie is de betrokkenheid en gerichtheid van je kind op zijn/haar omgeving te versterken. De ouder-kind relatie staat bij FloorPlay centraal. Dat betekent dat je als ouder een belangrijke rol speelt in deze therapie.

Bij FloorPlay ga je samen met je kind aan de slag. Je kind speelt en jij volgt. Je sluit je aan bij zijn/haar interesses. Een voorbeeld: Je kind speelt met een poppetje en gaat daar helemaal in op. Jij pakt ook een poppetje. Je stelt voor dat de poppetjes vriendjes worden en samen gaan spelen. Je kind gaat niet in op dat voorstel. In plaats daarvan beweegt hij/zij het poppetje weg, richting de deur van de kamer. Jij gaat nu ook met je poppetje naar die deur en ‘blokkeert’ de doorgang. Zo daag je je kind uit om met je te communiceren.

Met Floorplay leer je dus hoe je je kind op speelse wijze nieuwe ervaringen op kan laten doen. Ervaringen op het gebied van spel, contact en communicatie. Ook help je je kind betekenis te geven aan dagelijkse (emotionele) ervaringen. De doelen en speltechnieken die gebruikt worden bij Floorplay zijn voor elk kind anders.

deel: