“Door de BEER Oudertraining hebben wij onze zoon beter leren kennen”

“Door de BEER Oudertraining hebben wij onze zoon beter leren kennen”

“Onze oudste zoon Sam (2013) werd net na zijn tweede verjaardag gediagnosticeerd met ASS (autisme). Zijn eerste jaren waren zeer intensief, maar door alle goede begeleiding maakte hij gelukkig snel enorme sprongen vooruit. Er kwam hierdoor ook eindelijk ruimte voor een broertje of zusje. In februari 2018 werd Niels geboren.”

De moeder van Sam en Niels vertelt: “Hoewel Niels een heel andere baby was dan zijn grote broer Sam, zagen we ook bij hem al snel kenmerken van autisme. Toch twijfelden we over wat we zagen. Hij was nog zó jong! Projecteerden we misschien onze angst voor herhaling op hem? Of was er wel degelijk meer aan de hand? We namen (net na zijn verjaardag) contact op met Karakter om onze zorgen voor te leggen. Zij stelden voor de BEER Oudertraining te volgen. Hier zijn we niet veel later mee gestart.”

“We hebben een aantal bijeenkomsten gehad om te kijken wat er goed en minder ging bij Niels. Hij liet een ontwikkelingsachterstand zien en we stelden doelen op die gericht waren op het versterken van spel en contact/communicatie. Daarna kwam direct het oefenen in de praktijk aan bod. Onze trainer Claudine liet ons bijvoorbeeld zien dat Niels een vertraagde informatieverwerking heeft en hierdoor afwachtend is en heel veel herhaling nodig heeft voordat hij plezier krijgt in hetgeen je aanbiedt. Ze legde uit hoe we die herhaling konden aanbieden en liet dit dan ook direct zien door zelf met Niels aan de slag te gaan. We konden dan eerst rustig kijken (‘wow, het werkt écht!’), om het vervolgens zelf te proberen. Dit vonden we een erg prettige manier van werken.”

“We hebben door deze BEER bijeenkomsten onze zoon beter leren kennen en weten nu beter hoe we hem kunnen stimuleren en begeleiden. Hij is nu makkelijker te lezen voor ons. Deels omdat wij nu beter zijn signalen oppikken, maar ook omdat híj nu beter contact maakt en beter kan aangeven wat hij nodig heeft. We zijn blij dat we de BEER Oudertraining gevolgd hebben en kunnen voorlopig weer vooruit!”

Lees ook Resultaat door vroegherkenning: het verhaal van Sam

BEER Oudertraining
Binnenkort start een nieuwe cursus BEER interventie. Lees meer over de cursus BEER Interventie en hoe je je als professional kunt inschrijven voor deze training.

 

deel: