autisme ik twijfel en wat nu?

Webinar ‘Ik twijfel. En wat nu?’

Op donderdag 11 april kun je deelnemen aan het webinar 'Ik twijfel. En wat nu?' Tijdens dit webinar kijken we samen naar gerichte hulp voor ouder en kind bij problemen in de sociale en communicatieve ontwikkeling zodat het kind betere ontwikkelkansen krijgt.

Vanwege de grote belangstelling voor het mini-symposium van 31 oktober organiseert de Stichting Autisme Jonge Kind dit webinar voor professionals in de jeugdgezondheidszorg  die werken met het jonge kind.

Tijdens het webinar ‘Ik twijfel. En wat nu?’ kijken we samen naar gerichte hulp voor ouder en kind vanuit verschillende perspectieven. Ook krijg je informatie over hoe er in regio’s kan worden samengewerkt op het gebied van vroegsignalering en vroeginterventie.

Voor wie

Het webinar is bedoeld voor alle professionals in de jeugdgezondheidszorg die werken met het jonge kind (0 tot 6 jaar) en in aanraking komen met kinderen met een vermoeden van ontwikkelingsproblematiek. Bijvoorbeeld jeugdartsen en -verpleegkundigen, logopedisten, fysiotherapeuten, (ortho)pedagogen, psychologen, psychiaters, maar ook medewerkers van kinderopvangorganisaties, beleidsmakers en managers die een rol hebben in de zorgketen rond het jonge kind zijn van harte welkom.

Voorbereiding

Het is aan te bevelen om voorafgaand aan dit webinar eerst de gratis E-learning ‘Vroegsignalering Autisme’ te volgen.

Inhoud programma

  • Introductie ‘samen (net)werken gericht op vroeg pASSende zorg’;
  • Vroeginterventie bij kinderen die zich anders lijken te ontwikkelen;
  • Voorlopige resultaten BEER studie;
  • Interview met een ouder over hulp met de BEER interventie;
  • Discussie en gelegenheid voor vragen.

Docenten

Dit webinar wordt verzorgd door Hetty Joustra (vrijgevestigd GZ psycholoog, cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCT Docent en supervisor PRT) en Michelle Snijder (orthopedagoog & onderzoeker), werkzaam bij Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie.

Praktische informatie

Dit webinar vindt plaats via Zoom op donderdag 11 april van 9.30 – 11.00 uur.

Kosten

De kosten voor deelname aan dit webinar bedragen € 25,- per deelnemer.

Accreditatie

Dit webinar is geaccrediteerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) (informeel leren – 2,4 punten).

Aanmelden

De inschrijving voor dit webinar is gesloten.

webinar ik twijfel

deel: