podcast over autisme

Nieuwe podcastserie ‘Rond Autisme’

Speciaal voor ouders van een kind met autisme is er een nieuwe podcastserie: ‘Rond Autisme’. Jacintha Batenburg, zelf moeder van een zoon met autisme en een verstandelijk handicap, is de initiatiefneemster van deze podcastserie.

“Inmiddels heb ik 33 jaar ervaring, en ben ik blij een vorm te hebben gevonden om de groep mensen zoals mijn zoon een stem te geven en bovendien een platform te bieden aan andere ouders in de hoop dat zij hierdoor meer steun en begrip kunnen krijgen van de omgeving”. Dat was de motivatie van Jacintha om deze podcastserie te starten.

Tijdens de eerste serie laat Jacintha in haar podcast in 9 afleveringen een openhartig, persoonlijk gesprek zien. Daarmee schetst zij een beeld van het leven met een kind met autisme en een verstandelijke handicap vanuit het perspectief van de moeder, de vader en de zussen.

In de tweede serie komen diverse deskundigen aan het woord zoals Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag, gedragsdeskundigen zoals drs. Hetty Joustra, drs. Mieke van Andel en ervaringsdeskundigen onder wie Aaltje van Zweden. Tevens krijgen in deze serie ook andere ouders de gelegenheid vragen te stellen of zelf in de podcast te komen spreken.

De podcast is te vinden op Youtube and Spotify onder de titel ‘rondautisme’.

Een directe link naar de verschillende uitzendingen:

deel: