Gezocht: deelnemers voor het PIP onderzoek

Gezocht: deelnemers voor het PIP onderzoek

Het PIP project (Preschool Brain Imaging and Behaviour Project) is op zoek naar kinderen (3 tot 4,5 jaar) met een autismespectrumstoornis. Ook kinderen met ADHD (4 tot 5,5 jaar) en kinderen met een ontwikkelingsachterstand (3 tot 4,5 jaar) zijn uitgenodigd voor dit onderzoek.

Met dit onderzoek wil men inzicht krijgen in het verband tussen de ontwikkeling van de hersenen en de sociale, emotionele, gedragsmatige en cognitieve ontwikkeling van kinderen. De uitkomsten helpen bij een eerdere diagnose en betere ondersteuning voor kinderen met ontwikkelingsproblemen.

Wat houdt het onderzoek in?

Tijdens het onderzoek vullen de ouders vragenlijsten in. Ze komen ook 2 of 3 keer met hun kind naar het onderzoekscentrum in Nijmegen voor ontwikkelingstesten en (tablet)spelletjes. Met eye-tracking meet men oogbewegingen en ook wordt de hersenactiviteit (met EEG) gemeten. Daarnaast neemt men speeksel af en zal er tijdens de natuurlijke slaap een hersenscan (MRI) gemaakt worden.

Het onderzoek vindt plaats bij het Baby & Child Research Center en het Donders Center for Cognitive Neuroimaging van het Radboud in Nijmegen. De deelnemers krijgen de reiskosten vergoed en bij een grote reisafstand is een hotelovernachting mogelijk. Achteraf ontvangen de deelnemers op verzoek een rapportage van de ontwikkelingstesten.

Aanmelden of meer weten? Lees dan meer informatie over het PIP onderzoek of mail naar: .

deel: