iris servatius nominatie vroeg

Iris Servatius-Oosterling genomineerd voor de VROEG-prijs 2022

Iris Servatius-Oosterling, oprichter en leider van het Landelijk Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind, is door de jury van Vakblad Vroeg genomineerd voor de VROEG-prijs 2022

De VROEG-prijs is een initiatief van Vakblad Vroeg en is bedoeld voor een professional die zich op een bijzondere manier inzet voor de zorg aan jonge of ongeboren kinderen en hun ouders. Belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor deze prijs zijn de kind- en ontwikkelingsgerichtheid van het initiatief, de manier waarop er out-of-the-box wordt gedacht en het ‘netwerk’-aspect.

Ja, ik wil stemmen >

In onderstaand filmpje legt Prof dr. Ina van Berckelaer-Onnes uit waarom zij Iris heeft genomineerd en vertelt Iris over de missie en ambities van het Landelijk Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind.

Het juryrapport

De jury zegt over Iris: “Dat Iris het netwerk Autisme Jonge kind heeft opgezet en inmiddels tot een succes heeft gemaakt, maakt haar een pionier op dit gebied. Wat ons aanspreekt is dat er via het netwerk ruimte is om verbinding te maken met ouders en kinderen zonder dat per se een diagnose nodig is, die immers ook beperkend kan werken. Maar ook dat er vanuit het netwerk scholing wordt gegeven aan al die professionals die met jonge kinderen werken.

Wij nomineren Iris voor haar vernieuwende initiatief waardoor veel kinderen – waarbij ouders zorgen hebben over hun ontwikkeling – in een vroeg stadium worden geholpen. Hierdoor wordt vroegsignalering en vroegbehandeling op een niet stigmatiserende wijze in de praktijk gebracht.

De andere twee genomineerden zijn:

  • Olaf Verschuren (Kinderfysiotherapeut en senior onderzoeker bij Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht)
  • Sylvia Von Kospoth (Verloskundige bij Verloskunde Praktijk Harlingen en maker van de documentaire ‘Goede moeders’)

Stemmen

Je kunt stemmen tot 1 februari 2022. De bekendmaking van de winnaar is op woensdag 9 februari tijdens het VROEG-congres 2022. De winnaar ontvangt € 2.500, – voor een initiatief dat hem of haar ter harte gaat en de nodige PR, onder andere in Vakblad Vakblad VROEG, het kwartaalmagazine voor professionals die werken in de geboortezorg of met jonge kinderen en hun ouders.

Ja, ik wil stemmen >

deel: