drs. Anka Wagenaar

Rol: lid van de kerngroep Autisme Jonge Kind, projectgroep Communicatie & Verbinding
Functie: Verantwoordelijk voor kwaliteit van hulpverlening bij Yorneo (inhoudelijke staf) als klinisch psycholoog, psychotherapeut en orthopedagoog generalist
Mail:

Mijn motivatie om deel te nemen in het AJK
“Bij Yorneo maak ik me hard voor de bijzondere vragen van ouders en jonge kinderen met autisme. Yorneo biedt ambulante hulp, zo thuis mogelijk. Ook is er dagbehandeling in Medisch Orthopedagogische Centra (MOC’s). Diagnostiek en behandeling sluit aan bij de vragen van ouders over ‘gewone’ zaken: hoe maak ik contact, hoe leert mijn kind praten, slapen, eten, zindelijk worden en welke school is passend? Wat kan ik doen om mijn kind te helpen? Ook is er aandacht voor het welbevinden van ouders en de gevolgen die de opvoeding van een kind met autisme heeft op het gezinsleven.

Vanuit een jarenlange ervaring in het zelf werken met kinderen en volwassenen met autisme bij de GGZ, ziekenhuizen en in de jeugdzorg wil ik mij in het netwerk inzetten voor het verbinden van de verschillende mensen (partijen) die betrokken zijn: ouders, scholen, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulpprofessionals en gemeenten.”