Webinar ‘Optimaliseer ontwikkeling van kinderen met autisme’

Webinar ‘Optimaliseer ontwikkeling van kinderen met autisme’

De meeste kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) komen op z’n vroegst pas rond de kleutertijd of nog later in zorg met als gevolg dat ontwikkelingskansen onbenut blijven. Op donderdagavond 22 april verzorgen Corinne Vlamings en Jorinda Franken, verbonden aan het Landelijk Expertise Netwerk Autisme Jonge Kind, een webinar via Vakblad Vroeg over dit onderwerp. De rode draad in dit webinar is het optimaliseren van ontwikkelingskansen voor jonge kinderen met ASS.

Veel ouders van kinderen met ASS maken zich al in de eerste twee levensjaren zorgen. Zij geven bijvoorbeeld aan: “Ik had al vanaf de babytijd het gevoel dat er iets niet klopte, dat ons kind anders was. Maar iedereen zei dat het vanzelf wel goed zou komen.” Dit voorbeeld maakt duidelijk waarom vroegherkenning zo belangrijk is. Niet alleen voor het kind, maar zeker ook voor de ouders.

Tijdens het VROEG-webinar nemen Corinne Vlamings (kinder- en jeugdpsychiater bij GGzE Eindhoven) en Jorinda Franken (basispsycholoog en speltherapeut en werkzaam bij GGzE Eindhoven) je mee in de ontstaansgeschiedenis en het belang van vroegherkenning. Zij gaan in op de alarmsignalen die op jonge leeftijd kunnen wijzen op problemen in de ontwikkeling. Ook geven zij uitleg over het gebruik van de CoSoS vragenlijst. Dit is een screeningsinstrument dat zowel ouders als professionals kan helpen om te kijken of er daadwerkelijk sprake is van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Ook leer je meer over vroeginterventies om jonge kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en ouders te ondersteunen. Het webinar heeft een interactief karakter. Tussendoor is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Waar en wanneer?

Datum: donderdagavond 22 april 2021
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Prijs: € 30,- (incl. BTW)

Aanmelden kan op de website van Vakblad Vroeg via onderstaande button.

Ja, ik meld me aan voor dit webinar >

deel: