Online kenniscafé ‘De (niet) pratende peuter’

tos peuter ontwikkeling

In Elst (Gld) start Kentalis op dinsdag 27 oktober een nieuwe vroegbehandelgroep voor peuters met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ter gelegenheid hiervan houden Kentalis die dag het online kenniscafé ‘De (niet) pratende peuter’. Je bent welkom om deel te nemen aan dit webinar.

Er zijn veel meer kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) dan met autisme. Toch is een TOS minder bekend, terwijl het grote gevolgen heeft voor het kind. TOS is een onzichtbare handicap. Kinderen met TOS hebben moeite met taal. Verder is er ‘niets met ze aan de hand’, hun intelligentie, gehoor en algemene ontwikkeling zijn normaal.

Sommige kinderen hebben of krijgen bijkomende problemen, bijvoorbeeld op het gebied van geheugen, auditieve aandacht, verwerkings-, lees- en spellingsproblemen. Het hebben van een taalontwikkelingsstoornis kan ook leiden tot problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen gaan zich terugtrekken, omdat ze niet begrepen worden of vertonen moeilijk gedrag omdat ze niet uit de voeten kunnen met taal.

Tijdens dit gratis toegankelijke webinar krijg je uitleg wat een taalontwikkelingsstoornis is, wat het betekent voor de ontwikkeling van kinderen en hoe je het herkent. Daarnaast krijg je strategieën aangeboden die je in dagelijkse situaties kunt gebruiken om de interactie en de communicatieve ontwikkeling te stimuleren.
In het interactieve webinar zie je ook filmpjes en oefeningen, die worden toegepast binnen de vroegbehandelgroepen voor kinderen van 1,5 tot en met 4 jaar met een TOS. Via deze link hoor wat meer over de vroegbehandeling.

Datum: dinsdag 27 oktober 2020
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Locatie: online

Voor wie?

Dit webinar ‘De (niet) pratende peuter’ is voor opvoeders en professionals zoals pedagogische medewerkers, medewerkers van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, jeugdartsen, GGD-medewerkers en logopedisten uit de eerstelijns praktijk.

Programma

18.45 uur Digitale inloop
19.00 uur Start webinar
19.45 uur Pauze
19.50 uur Vervolg webinar
20.30 uur Einde

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVLF voor logopedisten. Alle deelnemers krijgen een bewijs van deelname.

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk vrijdag 16 oktober 12.00 uur aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximum aantal deelnemers voor dit webinar, dus schrijf je snel in!
Kentalis biedt dit online kenniscafé gratis aan omdat men hiervoor subsidie ontvangt van Deelkracht, gefinancierd door ZonMW.

Verhinderd maar wel geïnteresseerd?

Als je niet in de gelegenheid bent om deel te nemen, maar wel meer wilt weten over taalontwikkelingsstoornis of over onze nieuwe vroegbehandelgroep in Elst, dan kun je voor meer informatie contact opnemen met Jolande Ampting, projectassistente via of 026 – 352 59 00. Zij is tevens contactpersoon voor meer informatie over het webinar.

Kentalis Elst
Kruisakkers 3 (In het gebouw van de school Stap voor Stap)
6662 DV Elst
Tel 026 352 59 00
E-mail: 

deel: