Netwerkbijeenkomst Autisme Jonge Kind op 8 oktober

autisme papagenohuis laren

De volgende netwerkbijeenkomst van het Landelijk expertisenetwerk Autisme Jonge Kind vindt plaats op donderdag 8 oktober. Deze bijeenkomst zal online plaatsvinden.

Het thema van deze bijeenkomst is ‘de beleving van ouders van kinderen met autisme’. Zowel professionals als ouders/ervaringsdeskundigen vertellen deze ochtend hun verhaal vanuit hun perspectief op vroegsignalering en vroegbehandeling van kinderen met autisme.

Dr. Delphine Jacobs deelt deze dag haar bevindingen uit haar proefschrift: “Autism Spectrum Disorder diagnosis in young children: a clinical-ethical study on the experiences of parents and physicians”. Ze promoveerde in oktober 2019 aan de Katholieke Universiteit Leuven in België.

Delphine vertelt over de beleving van ouders en professionals ten aanzien van de diagnose ASS (autisme) bij het jonge kind (op basis van een review van empirische studies en diepte interviews). Zij plaatst haar bevindingen in een ethisch perspectief en geeft de deelnemers een aantal overwegingen mee om verder over door te denken.

Daarnaast delen ouders van kinderen met ASS hun ervaringen over de problematiek van hun kind. De centrale vraag daarbij is: ‘Hoe kan de hulpverlening nóg beter inspelen op de wensen van ouders?’

Het programma

Het voorlopige programma van deze dag:

9.30 – 9.45 uur Welkom en introductie
9.45 – 10.15 uur Dr. Delphine Jacobs – De beleving van ouders en professionals ten aanzien van de diagnose ASS
10.15 – 10.45 uur Doorpraten/discussie over de presentatie van Delphine
10.45 – 11.00 uur Pauze
11.00 – 12.00 uur Drie verhalen van ouders van kinderen met ASS
12.00 – 12.30 uur Doorpraten met de sprekers/ouders in breakout rooms
12.30 – 13.00 uur Pauze
13.00 – 15.00 uur Vervolgprogramma voor leden van het AJK

Tijdens het ochtendprogramma zijn ouders en professionals van harte welkom. Het middagprogramma is exclusief voor leden van het Landelijk expertisenetwerk Autisme Jonge Kind. 


Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar .

deel: