Netwerkbijeenkomst Autisme Jonge Kind uitgesteld naar 8 oktober

autisme papagenohuis laren

De netwerkbijeenkomst van het platform Autisme Jonge Kind, die op 9 april zou plaatsvinden in het Papagenohuis in Laren, wordt uitgesteld naar donderdag 8 oktober. 

Het thema van deze netwerkbijeenkomst is ‘de beleving van ouders van kinderen met autisme’. Dr. Delphine Jacobs deelt deze dag haar bevindingen uit haar proefschrift: “Autism Spectrum Disorder diagnosis in young children: a clinical-ethical study on the experiences of parents and physicians”. Ze promoveerde in oktober 2019 aan de Katholieke Universiteit Leuven in België.

Delphine vertelt tijdens deze netwerkbijeenkomst over de beleving van ouders en professionals ten aanzien van de diagnose ASS (autisme) bij het jonge kind (op basis van een review van empirische studies en diepte interviews). Zij plaatst haar bevindingen in een ethisch perspectief en geeft de deelnemers een aantal overwegingen mee om verder over door te denken.

Daarnaast delen drie ouders van kinderen met ASS hun ervaringen over de problematiek van hun kind. De centrale vraag daarbij is: ‘Hoe kan de hulpverlening nóg beter inspelen op de wensen van ouders?’


Aanmelden

Er is nog ruimte voor ca. 5 geïnteresseerde professionals om deze ochtend (kosteloos) bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 8 oktober van 10.00-13.00 uur in het Papagenohuis, Naarderstraat 77, 1251 BG in Laren. Aanmelden? Stuur een mail naar .

deel: