Netwerkbijeenkomst Autisme Jonge Kind 8 april 2021

Netwerkbijeenkomst Autisme Jonge Kind 8 april 2021

Op donderdag 8 april ben je van harte welkom bij de halfjaarlijkse Netwerkbijeenkomst van het Landelijk expertisenetwerk Autisme Jonge Kind (online via Zoom). Tijdens deze dag gaan twee sprekers in op het thema vroegsignalering van autisme bij jonge kinderen. 

Dr. Karin Beuker is als GZ-psycholoog werkzaam bij Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie. Zij promoveerde 20 januari jl. op het onderwerp ‘Autisme op zeer jonge leeftijd: screening in de bevolking en opvolging van hoog-risico kinderen’. Haar proefschrift beoogt nieuwe inzichten te verwerven in autismespectrumstoornissen (ASS) bij kinderen, de vroege herkenning en screening daarvan in de bevolking en de ontwikkeling van ASS en gerelateerde symptomen over de tijd bij deze kinderen. Karin deelt vandaag haar belangrijkste bevindingen. Download haar proefschrift >.

Prof. dr. Aoju Chen is onder andere Principle Investigator van het strategische thema Dynamic of Youth op de Universiteit Utrecht en een gekozen bestuurslid van de International Speech Communication Association (ISCA) Special Interest Group over Prosodie. Haar presentatie gaat over hoe kinderen een specifiek aspect van taal, namelijk ‘prosodie’, gebruiken om nieuwe informatie te onderscheiden van oude informatie. Ze legt uit hoe deze vaardigheid zich ontwikkelt bij kinderen met en zonder autisme. Ook bespreekt zij implicaties voor de taalontwikkeling, communicatie en het leren.

Het programma

Het programma ziet er als volgt uit: 

Ochtendprogramma
(voor ouders, professionals en AJK leden)
10.00 – 10.15 uur Welkom en introductie
10.15 – 10.45 uur Dr. Karin Beuker vertelt over haar proefschrift ‘Autisme op zeer jonge leeftijd: screening in de bevolking en opvolging van hoog-risico kinderen’
10.45 – 11.00 uur Vragenronde naar aanleiding van proefschrift Dr. Karin Beuker
11.00 – 11.15 uur Korte pauze
11.15 – 11.45 uur Prof. dr. Aoju Chen: ‘Hoe ontwikkelt zich ‘prosodie’ bij kinderen met en zonder autisme?’
11.45 – 12.00 uur Vragenronde naar aanleiding presentatie Prof. dr. Aoju Chen
12.00 – 12.15 uur Sluiting ochtenddeel
 
Middagprogramma
(alleen voor AJK leden)
13.00 – 13.30 uur Update AJK en welkom nieuwe leden
13.30 – 14.30 uur Overleg in projectgroepen
14.30 – 14.45 uur Korte pauze
14.45 – 15.15 uur Terugkoppeling vanuit de projectgroepen
15.15 uur Sluiting

Tijdens het ochtendprogramma zijn ouders en professionals van harte welkom (gratis). Het middagprogramma is exclusief voor leden van het Landelijk expertisenetwerk Autisme Jonge Kind.

* NB Eerder stond vermeld dat het deze dag gaat over ‘Taalontwikkelingsstoornis (TOS) in relatie tot autisme’. Dit thema wordt uitgesteld naar de bijeenkomt in oktober. 

De inschrijving is gesloten. Deelnemers ontvangen op woensdag 7 april Zoom-link om in te loggen.
Vragen? Mail naar .

deel: