vroegsignalering autisme

Webinar Vroegsignalering autisme (via Accare)

Op dinsdagavond 15 februari 2022 geven Marianne van der Horn en Marrit Buruma, verbonden aan het Landelijk Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind (AJK), een online webinar over vroegsignalering van autisme (via Accare). 

Kenmerken van autisme kunnen vaak al in de baby- en peutertijd worden herkend. Het herkennen en op juiste wijze interpreteren van deze signalen kan in de praktijk echter lastig zijn. Een jong kind is nog immers volop in ontwikkeling. Toch is het ontzettend belangrijk dat deze signalen al op vroege leeftijd worden opgemerkt door ouders en professionals. Vroegsignalering kan er voor zorgen dat al op jonge leeftijd passende hulp wordt ingezet.

Tijdens dit webinar leer je signalen (her)kennen van autisme op jonge leeftijd (0-6 jaar) en leer je wat je moet doen als je deze signalen herkent. Je krijgt in dit webinar ook meer kennis over diagnostiek en behandeling bij autisme en worden eventuele drempels om vervolgstappen in te zetten besproken.

Programma

  • Het belang van vroegsignalering
  • What is autism (ASD)?
  • Alarmsignalen
  • Pauze (15 min)
  • Van signaleren naar diagnostiek
  • Het diagnostische proces
  • Vragenronde

Voor wie

Dit webinar is geschikt voor eerstelijns professionals (zoals jeugdarts/-verpleegkundige, huisarts, peuterspeelzaalmedewerker, gastouder).

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij NVK (3 punten), ABSG, V&VN en SKJ (in aanvraag). Je kunt alleen aanspraak maken op accreditatiepunten als je bent in- en uitgecheckt en de gehele bijeenkomst hebt gevolgd.

Inschrijven

Inschrijving is verplicht. Je kunt je inschrijven op de website van Accare via onderstaande button.

Ja, ik meld me aan voor het webinar Vroegsignalering autisme >

deel: