vacature bestuur autisme

Bestuursleden gezocht voor Stichting Autisme Jonge Kind

Voor het nieuw te vormen bestuur van het Landelijk Expertisenetwerk Stichting Autisme Jonge Kind zijn wij op zoek naar twee nieuwe bestuursleden die vanuit de missie en visie samen met anderen de organisatie op een hoger plan helpen tillen om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de zorg voor een kwetsbare groep kinderen.

Gezocht wordt naar een bestuurslid met aandachtsgebied Marketing & Communicatie: iemand met een enthousiaste en sociaal-ondernemende geest die bredere bekendheid kan helpen geven aan de missie van het expertisenetwerk en bijbehorende (kennis)producten.

Daarnaast wordt gezocht naar een bestuurslid met aandachtsgebied Netwerk & Organisatie: iemand met strategisch inzicht die met kennis van netwerksamenwerking en -processen helpt landelijk samenwerking te versterken en implementatie van kennis(producten) te bevorderen.

Profiel van de ideale kandidaat

 • Heeft een academisch werk- en denkniveau;
 • Heeft een open en inspirerende opstelling en werkhouding, waarbij integriteit, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel vanzelfsprekend zijn;
 • Houdt van innovatie en toekomstgericht denken in mogelijkheden en heeft er plezier in om energie te stoppen in het bouwen aan een toekomstbestendige organisatie die impact maakt;
 • Is prettig in de communicatie;
 • Is gericht op samenwerken, netwerken en verbinden;
 • Is bereid kennis en ervaring in te zetten ten behoeve van het functioneren van de organisatie in ontwikkeling;
 • Wil zich onbezoldigd gemiddeld 6-8 uur per maand inzetten voor AJK (in de begin fase met vele uitdagingen zal dit naar verwachting wat meer zijn);
 • Heeft duidelijke affiniteit met het ideaal waar het AJK voor staat.

Specifiek voor het bestuurslid Marketing & Communicatie

 • Beschikt over relevante kennis en brede ervaring op het gebied van en marketing & communicatie, bij voorkeur opgedaan in de zorg/publieke sector;
 • Ziet en/of creëert kansen om financiële middelen te genereren om doelstellingen te kunnen bereiken.

Specifiek voor het bestuurslid Netwerk & Organisatie

 • Beschikt over toepasbare kennis van netwerktheorie en ervaring op het gebied van samenwerken over de grenzen van organisaties heen;
 • heeft ervaring met het (door)ontwikkelen van een netwerkorganisatie, overziet wat hierin faciliterende factoren, maar ook de uitdagingen zijn en hoe hierin tot een goed werkende en haalbare organisatiestrategie te komen.

Bedrijfsprofiel

Vroeg pASSende zorg, investering op maat, winst voor nu en later, dat is de missie van Stichting (in oprichting) Autisme Jonge Kind, kortweg AJK. Als je je als ouder zorgen maakt om de ontwikkeling van je kind, bijvoorbeeld omdat communiceren en contact maken lastig is, dan wil je graag de allerbeste zorg kunnen krijgen en daar zelf regie over kunnen voeren, waar je ook woont in Nederland en welke achtergrond je zelf ook hebt. Om dit te bereiken streeft het AJK ernaar kinderen met (een verhoogd risico) op autisme zo vroeg mogelijk te signaleren. Pas dan kan passende hulp, dicht bij huis, gerealiseerd worden. Het AJK staat voor samenwerken, inspireren en innoveren. Het netwerk brengt deskundigheid van hulpverleners, wetenschappelijke kennis en ervaringen van ouders bijeen op het gebied van herkenning, diagnostiek en behandeling van autisme bij kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar. Het AJK wil verbinden, en ouders houvast én perspectief bieden. Voor meer informatie zie www.autismjongekind.nl.

Organisatiestructuur

Het AJK is bijna 10 jaar geleden opgericht en zal, om haar doelen beter te kunnen borgen en toe te groeien naar een meer professionele en slagvaardige organisatie, binnenkort een stichting worden met een bestuur en een Raad van Advies. Het bestuur kent een samenstelling van vier à vijf leden zodanig dat zowel organisatorische als vakinhoudelijke kennis en ervaring, als ook specifieke kennis op het gebied van financiën en marketing & communicatie goed vertegenwoordigd zijn.

Procedure

Graag zien wij jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zo spoedig mogelijk maar uiterlijk voor 25 maart tegemoet. Solliciteren kan door een e-mail met motivatiebrief en CV te sturen aan . Reacties worden beoordeeld door de selectiecommissie, bestaande uit de bestuursvoorzitter (dr. Iris Servatius-Oosterling), de voorzitter van de Raad van Advies (Mieke van den Broek-Hanskamp) en enkele leden vanuit het netwerk. Gesprekken vinden begin april plaats.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je altijd vrijblijvend bellen met Iris Servatius-Oosterling (06-21632202) of mailen ().

Download de volledige vacaturetekst >

deel: