dr. Irina Uitewaal-Poslawsky


Rol
: lid van de projectgroep Interventie
Functie: Verplegingswetenschapper bij UMC Utrecht kinder- en jeugdpsychiatrie en docent/supervisor VIPP-AUTI-training bij RINOgroep Utrecht
Mail:

Mijn motivatie om deel te nemen in het AJK
“Vanuit een ruim 40-jarige loopbaan in de kinder- en jeugdpsychiatrie als uitvoerend (ambulant) verpleegkundige, manager, beleidsmedewerker en wetenschapper, ben ik gespecialiseerd in autisme bij jonge kinderen. Ik ben gepromoveerd op het thema opvoedingsondersteuning voor ouders van jonge kinderen met autisme.

Het landelijk expertisecentrum Autisme Jonge Kind sluit daarom naadloos aan bij mijn aandachtsgebied en missie om kinderen met autisme zo vroeg mogelijk te herkennen en ouders adequate ondersteuning te bieden, omdat we landelijk de krachten bundelen. Het netwerk brengt de kennis van professionals en ervaringen van ouders/naast betrokkenen samen. Het samenwerken aan (nieuwe) interventies, zoals BEER, vind ik dan ook heel inspirerend. Ook heeft het netwerk mogelijk gemaakt dat ik LOL-trainer ben om professionals in de Jeugdgezondheidszorg een korte online-training te geven om autisme vroeg te herkennen en bespreekbaar te maken.”