17 februari: uitzending Autisme TV ‘Wat is het beste voor mijn kind?’

17 februari: uitzending Autisme TV ‘Wat is het beste voor mijn kind?’

DOOR OMSTANDIGHEDEN GAAT DE LIVESTREAM OP 17 FEBRUARI NIET DOOR. HET PROGRAMMA WORDT OP EEN LATER TIJDSTIP UITGEZONDEN. JE KUNT JE AANMELDEN VOOR DE KIJKTIP, DAN BLIJF JE AUTOMATISCH OP DE HOOGTE VAN EEN NIEUWE DATUM.

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Maar het kan gebeuren dat jouw baby of peuter zich anders gedraagt dan je had verwacht. Taal blijft achter, veel huilen, weinig oogcontact, weinig gericht op andere kinderen. Kortom: je vraagt je af of er iets aan de hand is. En wat je als ouder het beste kunt doen? In een nieuw programma van Autisme TV (livestream) op woensdagavond 17 februari om 20.00 uur staat het jonge kind (tot ongeveer 6 jaar) centraal.

Je hebt het gevoel dat er met je zoon of dochter iets aan de hand is. Maar je hebt ook twijfels. Misschien groeit je kind er wel overheen? Of is het verstandig toch hulp of advies in te roepen als een kind nog zo jong is? En wat levert dat op?

Te gast in deze uitzending zijn kinder- en jeugdpsychiater Janne Visser en Iris Servatius-Oosterling, GZ-psycholoog. Volgens Janne Visser kunnen interventies bij jonge kinderen veel opleveren. “De hersenen zijn nog volop in wording en met gerichte behandeling kan veel winst worden geboekt. Ook zonder dat het kindje het label ‘autisme’ (al) krijgt”.

Iris Servatius-Oosterling is initiatiefnemer en voorzitter van het Landelijk Expertisenetwerk Autisme en het Jonge Kind. Zij is gespecialiseerd in de onderkenning en behandeling van autisme bij jonge kinderen. Ook vertelt ze hoe een traject eruit kan zien als ouders zich melden met zorgen over hun kind.

Kijkers kunnen in deze uitzending ook live chatten. Opmerkingen en vragen worden dan aan tafel besproken. Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van C.S. Oolgaardstichting.

Lees meer en meld je aan voor de livestream op 17 februari >

deel: